Kako održavati savršeno uređen travnjak: savjeti za košnju trave

Ljepota svakog vrta ili okućnice uvelike ovisi o stanju travnjaka. Za održavanje savršeno uređenog travnjaka, ključno je redovito održavanje, a jedna od najvažnijih stvari u održavanju travnjaka je košnja trave. U ovom članku, objasnit ćemo kako naša tvrtka za košnju trave može pomoći u održavanju vašeg travnjaka savršeno uređenim i zdravim, te pružiti nekoliko savjeta o košnji trave.

Kada treba kositi travu?

U idealnom slučaju, trava se treba kositi kada dostigne visinu od 7-10 cm. Ako se trava ostavi predugo, njezina kvaliteta se smanjuje, a travnjak može izgledati neuredno. S druge strane, ako se trava često kosi, može se oštetiti korijenov sustav, što također može dovesti do lošeg zdravlja travnjaka.

Kako pravilno kositi travu?

Prvo i najvažnije pravilo u košnji trave je koristiti oštar nož ili nož na kosilici. Oštri noževi omogućuju brzo rezanje trave bez oštećenja korijenja. Također je važno kositi travu u različitim smjerovima svaki put kada je kosite, kako bi se izbjeglo nakupljanje trave na jednom mjestu.

Nakon košnje, važno je ostaviti trave na travnjaku, kako bi se one mogle razgraditi i koristiti kao prirodno gnojivo za travnjak. Ako imate manji travnjak, možete to učiniti pomoću obične kosilice koja ima funkciju mulčiranja. Ako imate veći travnjak, možda ćete trebati razmisliti o kupnji posebne kosilice za mulčiranje.

Zašto odabrati profesionalnu uslugu košnje trave?

Profesionalna usluga košnje trave može vam uštedjeti puno vremena i napora. Naša tvrtka za košnju trave koristi najsuvremeniju opremu i tehnologiju kako bi se osigurao savršeno uređen travnjak. Također, naši stručnjaci za košnju trave imaju znanje i iskustvo potrebno za brigu o vašem travnjaku na najbolji mogući način. Pružamo uslugu košnje trave koja je prilagođena

Prepustite našem timu sve čari oko košnje trave sa specijaliziranom opremom i mehanizacijom.

Cijene se definiraju zavisno o površini travnjaka.

 

Kontaktirajte nas s upitom već danas direktno na broj telefona 0977 5555 07 ili putem maila i kontakt forme na stranici.

 

Vaš tim za košnju trave privatno ili unutar poslovnog okoliša.